Close

Contractul de muncă peste hotare: ce știi despre el?

Etichete aplicate

Lucrul în străinătate este întotdeauna asociat cu noi oportunități și provocări interesante. Dar înainte de a călători într-o țară necunoscută, ar trebui să vă amintiți importanța semnării unui contract de muncă în țara Dvs. de origine înainte de a pleca. Acesta este un pas necesar, care vă oferă protecție și încredere. Să vedem de ce semnarea unui contract de muncă înainte de plecare este regula de aur a muncii în străinătate.

   Angajare garantată

Semnarea unui contract de muncă înainte de a pleca în străinătate vă asigură un loc de muncă.

   Protejarea drepturilor tale

Un contract de muncă este un document obligatoriu din punct de vedere juridic care vă protejează drepturile și interesele. Prin semnarea unui contract in Republica Moldova, ai ocazia sa studiezi cu atenție toate condițiile de munca, inclusiv salariul, programul de lucru, concediile si alte puncte importante. Dacă există neclarități în contract, le poți rezolva înainte de a pleca, ceea ce te va scuti de surprize neplăcute în noul tău loc.

Obținerea unei  vize de muncă

Pentru cetățenii Republicii Moldova, semnarea unui contract de muncă este, de asemenea, o cerință obligatorie pentru obținerea unei vizei de muncă. Autoritățile consulare și de imigrare sunt obligate să verifice dacă aveți o ofertă de muncă reală, termeni și condiții specifice de angajare înainte de a vă elibera o viză  de muncă. Prin urmare, fără un contract semnat, vi se poate refuza viza necesară, ceea ce va face imposibil să lucrați în străinătate.

Concluzie Semnarea unui contract de muncă în țara ta de origine înainte de a pleca este un pas important atunci când vrei să  lucrezi în străinătate. Acest contract va oferi angajare garantată, protecția drepturilor salariale, deschiderea vizei de muncă și încrederea în viitor. Țineți minte că înainte de a semna un contract, puteți zilnic contacta gratuit și anonim Linia Fierbinte pentru Migrația Sigură și Anti-trafic, de la 08:00 la 20:00,  0800 77777,  pentru a vă asigura că oferta Dvs. de muncă corespunde procedurii legale de plecare la muncă peste hotare.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on odnoklassniki
OK

Sună la linia fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic

(apel gratuit în RM)​

(pentru apeluri de peste hotare)​