Close

Din 15 iunie, vor fi reluate cursele regulate din și spre Republica Moldova

Etichete aplicate

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a dispus ieri, 3 iunie, reluarea curselor aeriene regulate de pasageri și curselor charter începând cu data de 15 iunie curent, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19.

Conform hotărârii aprobate, Aeroportul Internațional Chișinău va asigura:

  • organizarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați, în sălile de sosire și plecare: verificarea temperaturii, ecrane de protecție, echipament de protecție personală, soluții de dezinfecție, distanța socială;
  • dezinfectarea încăperilor și instalațiilor în terminal, în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.

Totodată, operatorii aerieni naționali și străini vor asigura:

  • respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 de către personalul navigant și pasageri;
  • informarea pasagerilor privind respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 înainte de zbor, în timpul zborului și după aterizare;
  • imprimarea și distribuirea la bordul aeronavei a formularelor necesare a fi completate de către pasageri în timpul zborului.

Hotărârea mai prevede că operatorii de deservire la sol (handling) vor asigura:

  • transportarea pasagerilor din terminal, spre aeronavă și viceversa, fără rețineri nejustificate și cu asigurarea normelor sanitare;
  • dezinfectarea încăperilor și suprafețelor de contact, în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică, iar Autoritatea Aeronautică Civilă va pune la dispoziția agenților aeronautici și a autorităților publice, care activează pe aeroporturile internaționale din Republica Moldova, materiale informative privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați, elaborate de autoritățile naționale și internaționale.

Pe toată durata aflării în aeroport, precum și în timpul zborului, toate persoanele vor fi obligate să poarte mască de protecție. E bine să aveți suficiente măști pentru toată călătoria, întrucât ele trebuie schimbate la fiecare 2-3 ore.

IMPORTANT!

Condiția de autoizolare pentru 14 zile rămâne obligatorie la intrarea în Republica Moldova a concetățenilor noștri, iar accesul cetățenilor străini este interzis până la 30 iunie, dacă nu vor fi operate alte modificări.

Dacă aveți întrebări privind migrația sigură, contactați-ne:

Tel.: 0 800 77777 – apeluri naționale (gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă)

+ 373 22 23 33 09 – apeluri de peste hotare

Facebook: @LiniaFierbinte080077777

E-mail: hotline@lastrada.md

Skype: Consultant080077777

Program: zilnic, între 8.00 și 20.00.

Toate apelurile sunt anonime și confidențiale.

Sursa foto: airport.md

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on odnoklassniki
OK

Sună la linia fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic

(apel gratuit în RM)​

(pentru apeluri de peste hotare)​