Close

Procedura de repatriere a moldovenilor continuă. Numărul zborurilor charter ar putea crește la solicitarea concetățenilor noștri

Etichete aplicate

Numărul cetățenilor Republicii Moldova aflați în situații dificile peste hotare rămâne în continuare mare. Moldovenii continuă să sune la misiunile diplomatice ale Republicii Moldova, la Centru de Apel al MAEIE sau serviciul nostru telefonic, Linia Fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic, de unde informația este redirecționată către instituțiile abilitate.

De curând au fost stabilite noi zboruri charter pentru cetățenii Republicii Moldova incluși în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, constituite în baza formularelor online completat. Ca și mai înainte, prioritate au studenții, persoanele aflate la tratament medical și cetățenii care nu au o sursă de venit pentru a-și asigura existența pe teritoriul statului în care se află acum.

Astfel, pe parcursul săptămânii curente, vor fi organizate 7 curse aeriene spre Chișinău, și anume: din Londra (22 aprilie), din Moscova și Milano (23 aprilie), din Nice și Paris (24 aprilie), din Moscova și Barcelona (25 aprilie).

Potrivit Autorității Aeronautice Civile, companiile aeriene Fly One și Air Moldova urmează să efectueze cele șapte zboruri.

De asemenea, pe parcursul săptămânii viitoare, între 27 aprilie și 3 mai, urmează să fie organizate zboruri charter din Londra, Paris, Roma, Milano, Dublin, Istanbul și Moscova.

IMPORTANT

Autoritățile Republicii Moldova au menționat că este evaluată posibilitatea majorării numărului de curse charter, dacă numărul cererilor de repatriere va continua să fie mare. Cetățenii moldoveni interesați să revină în țară sunt rugați insistent să se informeze exclusiv de pe paginile oficiale ale Guvernului RM (www.gov.md), MAEIE ( www.mfa.gov.md), a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), Misiunilor Diplomatice și Oficiilor Consulare ale Republicii Moldova din țara de reședință.

Evitați informațiile despre aceste zboruri distribuite de alte surse, pentru a vă asigura securitatea, sănătatea și resursele financiare și pentru a nu cădea pradă înșelăciuninilor.

Nu ezitați să contactați consilierii Liniei Fierbinți pentru migrație sigură și anti-trafic dacă aveți întrebări cu privire la situația cetățenilor moldoveni aflați în străinătate:

Telefon:

0 800 77777 – apeluri naționale (gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă)

+ 373 22 23 33 09 – apeluri de peste hotare

Facebook: @LiniaFierbinte080077777

E-mail: hotline@lastrada.md

Skype: Consultant080077777

Program: zilnic, între 8.00 și 20.00.

Toate apelurile sunt anonime și confidențiale.

Sursa foto: Suhyeon Choi,  Unsplash

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on odnoklassniki
OK

Sună la linia fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic

(apel gratuit în RM)​

(pentru apeluri de peste hotare)​