Close

Cetățenii moldoveni care se află pe teritoriul Statului Israel se pot vaccina gratuit

Etichete aplicate

Cetățenii moldoveni care se află acum pe teritoriu Israelului se pot vaccina gratis. Despre aceasta a anunțat Ambasada Republicii Moldova în Israel. Același anunț informează că cetățenii țării noastre care au fost vaccinați sau au fost bolnavi și s-au tratat de Covid-19 în Israel pot obține documente confirmative, în format electronic (Certificatul privind vaccinarea, Pașaportul Verde și Certificatul privind recuperarea).

Acest lucru este perfect valabil și pentru cetățenii moldoveni plecați la muncă prin intermediul acordului bilateral între Republica Moldova și Statul Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în anumite sectoare din Statul Israel (Proiectul Israel).

În Israel, jumătate din populație a primit deja ambele doze de vaccin contra COVID-19. La această etapă, autoritățile au introdus un certificat de vaccinare. Deținătorii unui astfel de certificat, „Green Pass”, sunt mai puțin restricționați în ceea ce privește circulația și alte activități decât cei care nu au fost bolnavi de coronavirus și nu au fost încă vaccinați.

Pentru a obține documentele confirmative despre vaccinarea sau tratarea de COVID-19, cetățenii moldoveni, inclusiv cei care momentan nu se mai află pe teritoriul Statutului Israel, trebuie să acceseze această pagină web.

Se selectează tipul documentului solicitat (unul din cele trei), la rubrica documentul de identitate se selectează „Pașaport”, se introduce seria și numărul pașaportului, numărul de telefon, ziua/luna/anul nașterii, adresa de e-mail și se bifează consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal de către Ministerul Sănătății.

După completarea formularului, prin SMS, la numărul de telefon pe care l-ați indicat, veți primi un cod format din 6 cifre. Acest cod trebuie introdus în caseta de dialog de pe site, după care documentul va fi expediat pe poșta electronică indicată de Dumneavoastră.

Dacă aveți întrebări privind migrația sigură, solicitați consilierea specialiștilor de la Linia Fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic:

Tel.: 0 800 77777 – apeluri naționale (gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă)

+ 373 22 23 33 09 – apeluri de peste hotare

Photo by CDC on Unsplash

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on odnoklassniki
OK

Sună la linia fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic

(apel gratuit în RM)​

(pentru apeluri de peste hotare)​