Close

Noi modificări aprobate privind modul de traversare a frontierei de stat a Republicii Moldova

Etichete aplicate

Odată cu relaxarea măsurilor anti-COVID,  Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a instituit noi măsuri și reguli de traversare a frontierei de stat a Republicii Moldova (conform Hotărârii nr.12 din 25 mai 2020).

  • Din 26 mai 2020, a fost reluat transportul internațional rutier și feroviar
  • Cursele aeriene regulate de pasageri rămân suspendate până la data de 30 iunie curent. Autorizarea zborurilor neregulate și curselor charter ocazionale va fi emisă doar de către Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova.
  • NU MAI ESTE VALABILĂ procedura de repatriere a cetățenilor aplicată pe perioada stării de urgență, în baza listelor de repatriere întocmite de Misiunile Diplomatice și Oficiile Consulare ale Republicii Moldova peste hotare și coordonată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Lista ultimelor curse charter stabilite pentru perioada 29 mai – 16 iunie 2020, poate fi găsită aici.

Pentru a evita escrocheriile și situațiile neplăcute, înainte să porniți la drum, vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale.

Pentru mai multe detalii privind cursele charter aprobate recomandăm solicitarea informației de la companiile aeriene care vor opera zborurile: „Air Moldova” S.R.L și „Fly One” S.R.L.

Toți cetățenii Republicii Moldova care revin în țară trebuie să respecte în continuare procedurile de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus instituite anterior:

  1. completează fișa epidemiologică
  2. semnează Declarația pe propria răspundere de respectare a regimului de autoizolare pe o perioadă de 14 zile, în locurile determinate.

Excepție de la aceste prevederi fac doar unele categorii de persoane, dacă nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă, și anume:

  • conducătorii auto şi personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor,
  • echipajele aeronavelor/navelor şi brigăzile garniturilor de tren;
  • persoanele care călătoresc din motive de sănătate sau umanitare, inclusiv însoțitorul, după caz (cu prezentarea documentelor confirmative);
  • elevii/studenții, înmatriculați în unitățile/instituțiile de învățământ din alte state, care au de susținut probe sau examene la încheierea ciclurilor de învățământ gimnazial/liceal/învățământ superior, la prezentarea unui document confirmativ.

Tranzitarea teritoriului Republicii Moldova va fi efectuată direct, fără oprire, prin culuare speciale dintre punctele de trecere a frontierei de stat.

Pentru a afla mai multe detalii, contactați-ne:

Tel.: 0 800 77777 – apeluri naționale (gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă)

      + 373 22 23 33 09 – apeluri de peste hotare

Facebook: @LiniaFierbinte080077777

E-mail: hotline@lastrada.md

Skype: Consultant080077777

Program: zilnic, între 8.00 și 20.00. Toate apelurile sunt anonime și confidențiale.

Imagine generică: Matt DuncanUnsplash

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on odnoklassniki
OK

Sună la linia fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic

(apel gratuit în RM)​

(pentru apeluri de peste hotare)​