Close

Autoritățile din Irlanda oferă migranților acces liber la serviciile medicale esențiale în timpul pandemiei

Etichete aplicate

Centrul pentru Drepturile Migranților din Irlanda (Migrant Rights Centre Irland/MRCI) a obținut angajamentul oficial al autorităților de a permite accesul tuturor cetățenilor străini, indiferent de statutul lor imigrațional, la serviciile medicale esențiale în perioada pandemiei COVID-19. Ajutorul medical va fi oferit în condițiile de confidențialitate, fără a divulga datele pacientului.

Reprezentanții Executivului din Irlanda au confirmat pentru MRCI că toate persoanele, indiferent de statutul lor imigrațional, pot accesa sistemul de sănătate și serviciile de asistență socială fără frică. Atât instituțiile medicale, cât și cele de asistență socială se angajează să nu dezvăluie datele pacienților și să nu le trimită Departamentului de Justiție și Egalitate.

Autoritățile irlandeze au decis, de asemenea, ca toate permisele de ședere care au expirat sau urmează să expire între 20 martie – 20 mai 2020 să fie reînnoite pentru o perioadă de 2 luni, cu păstrarea condițiilor care se aplică în cazul permiselor existente. Extinderea permiselor care au expirat înainte de 20 martie 2020 va fi decisă de la caz la caz.

Migranții care au întrebări cu privire la accesarea serviciilor de sănătate și a asistenței medicale, dar și persoanele care au nevoie de o consultație juridică privind munca și condițiile de ședere pot apela la MRCI, la numărul de telefon 01- 8897570, pagina web https://www.mrci.ie/contact-us/  și e-mail info@mrci.ie , de luni până vineri între orele 10.00 – 16.00.

Nu ezitați să contactați consilierii Liniei Fierbinți pentru migrație sigură și anti-trafic dacă aveți întrebări cu privire la situația cetățenilor moldoveni aflați în străinătate :

0 800 77777 – apeluri naționale (gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă)

+ 373 22 23 33 09 – apeluri de peste hotare

Fb: @LiniaFierbinte080077777

E-mail: hotline@lastrada.md

Skype: Consultant080077777

Program: zilnic, între 8.00 și 20.00.

Toate apelurile sunt anonime și confidențiale.

Sursa foto: picum.org

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on odnoklassniki
OK

Sună la linia fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic

(apel gratuit în RM)​

(pentru apeluri de peste hotare)​