Close

Dacă vrei să emigrezi în Canada

Etichete aplicate

Fiecare dintre noi dorește un trai mai bun pentru sine și pentru familia sa. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care persoanele se hotărăsc să plece peste hotare la muncă pentru o perioadă de timp determinată sau să-și schimbe domiciliul permanent.

În ultima perioadă, printre anunțurile de angajare peste hotare tot mai des se întâlnesc oferte care propun țări mai îndepărtate ca destinație, de exemplu Canada. Pentru a vă ajuta să analizați ofertele de muncă în Canada și în luarea unei decizii vizavi de ofertă, vă propunem să citiți informația de mai jos.

Canada este o țară care ocupă un teritoriu vast, dar care are un număr relativ mic de cetățeni. Din această cauză, statul încurajează imigrarea, prin oferirea mai multor programe specifice. În general, toate programele de emigrare sunt asemănătoare, diferite fiind doar zona spre care se emigrează și limba care se vorbește în acea zonă. De obicei, programele presupun schimbarea permanentă a domiciliului. Acest lucru se datorează în primul rând politicii statului canadian privind creșterea demografică.

Trebuie să cunoașteți că procesul de emigrare în Canada este de lungă durată și este necesară cunoașterea regulilor de emigrare și a cerințelor specifice autorităților de imigrație în țara de destinație. Din acest motiv, multe persoane apelează la ajutorul unor agenții care se specializează în suportul persoanelor ce doresc să emigreze în Canada. Dacă intenționați să apelați la ajutorul unei astfel de agenții – informați-vă! Verificați licența de activitate a acestei agenții, aflați părerile persoanelor ce au beneficiat de serviciile agenției în cauză.

Dar, după cum s-a menționat la începutul articolului, a crescut și numărul ofertelor de emigrare temporară în Canada în scop de muncă. În primul rând, trebuie să cunoașteți că acest fapt contravine politicii demografice a statului nord-american. Astfel, Canada încurajează imigrarea rezidenților, dar nu a lucrătorilor temporari. Cu alte cuvinte se încurajează imigrarea în Canada cu schimbarea permanentă de domiciliu, dar nu pentru o perioadă scurtă de timp.

Analizând ofertele, putem observa că se oferă termeni relativ scurți de executare, adică se promite plecarea rapidă în Canada. De asemenea, se solicită unele acte pentru perfectarea vizei, printre care și copia scanată a pașaportului. În pașaport se conțin date cu caracter personal, de aceea nu oferiți actele dumneavoastră, nici măcar scanate, până nu vă asigurați că agenția are temei legal să le solicite. Pe lângă aceasta este important să cunoașteți că actele pentru obținerea vizei individuale de lucru se depun personal la Ambasada sau Serviciul Consular al Canadei.

Informațiile oferite vă pot fi utile atunci când analizați o ofertă de muncă în Canada. Ca și în cazul altor oferte de muncă este valabilă regula de bază -–informați-vă!

Mai multe detalii le puteţi afla citind articolele anterioare sau apelând Linia Fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic – 0 800 77777.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on odnoklassniki
OK

Sună la linia fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic

(apel gratuit în RM)​

(pentru apeluri de peste hotare)​