Close

Viza de muncă în Marea Britanie: cum pregătești dosarul

Etichete aplicate

Ești cetățean al Republicii Moldova și vrei să te angajezi la muncă în Marea Britanie. Dacă ai apelat la o agenție de recrutare, e posibil ca prima întrebare pe care ai auzit-o să fi fost: „Ai pașaport românesc?” În realitate, muncitorii din afara Uniunii Europene, precum sunt cei cu cetățenia Republicii Moldova, sunt bineveniți să lucreze în Marea Britanie, dar trebuie să aibă o viză de muncă și o invitație de la un angajator britanic.

Ca să fii eligibil, ar trebui: 

  • Să ai certificatul de sponsorizare de la angajatorul tău din Marea Britanie. Certificatul de sponsorizare este un document electronic, care conține datele tale personale și descrierea jobului tău. Nu este un document pe suport de hârtie. Angajatorul îți va da numărul certificatului de sponsorizare. Va trebui să adaugi acest număr la dosar atunci când vei solicita o viză de muncă.
  • Să dovedești că vei avea un salariu cuvenit jobului tău, conform contractului încheiat cu angajator
  • Să dovedești cunoașterea limbii engleze. De regulă, trebuie să ai cel puțin nivelul B1 de cunoaștere a limbii
  • Să dovedești că ai 945 de lire sterline pe contul tău bancar, cu excepția cazurilor în care angajatorul tău poate demonstra că îți va oferi această sumă
  • Să prezinți istoricul călătoriilor tale în ultimii 5 ani
  • Să prezinți rezultatele testului la tuberculoză. Examenul medical se face la Chișinău, prin intermediul misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM). Pentru a te înregistra la examenul medical,  accesează pagina http://med.iom.md 

În orice situație, înainte de a accepta o ofertă de muncă peste hotare, informează-te. Solicită consilierea specialiștilor de la Linia Fierbinte pentru Migrație Sigură și Anti-trafic 0 800 77777, disponibilă zilnic între orele 8.00 și 20.00.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on odnoklassniki
OK

Sună la linia fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic

(apel gratuit în RM)​

(pentru apeluri de peste hotare)​