52017Mai
Realitatea din spatele anunțurilor de angajare (partea a III – a)

Realitatea din spatele anunțurilor de angajare (partea a III – a)

facebookgoogle_pluspinterestlinkedinmail

Necesitățile cotidiene și aspirația spre un viitor decent și stabil îi determină pe tot mai mulți dintre cetăţenii Republicii Moldova să meargă la muncă în alte țări mai dezvoltate. Astfel, atunci când sunt analizate anunțurile de angajare la muncă peste hotare, se poate observa că o parte dintre acestea specifică că veți beneficia de un contract de muncă. Este important să cunoașteți că un contract de muncă nu este un beneficiu, ci o necesitate. Prin urmare, pe lângă contractul de mediere semnat cu intermediarii, prin care firma intermediară se obligă să vă găsească un loc de muncă peste hotare, dumneavoastră trebuie să semnați și un contract individual de muncă cu angajatorul.  Nu confundați contractul de mediere al firmelor de recrutare cu un Contract individual de muncă! Multe agenții intermediare recurg la asemenea metodă de manipulare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă peste hotare.

Contractul de muncă trebuie semnat pe teritoriul Republicii Moldova, înainte de plecare! Nimeni nu vă asigură semnarea unui Contract de muncă atunci când ajungeți în țara de destinație. Iată de ce angajatorul este obligat să vă expedieze/ înmâneze Contractul individual de muncă în original, înainte de a ieși din țară.

De exemplu, dacă intenţionaţi să plecați la muncă în baza pașaportului biometric, pentru a avea posibilitatea de lucra aveți nevoie de viză de lucru. Aceasta se deschide doar în baza unui contract de muncă, care se prezintă împreună cu restul pachetului de documente necesare la Ambasada sau Serviciul Consular al țării de destinație. Viza de muncă trebuie să o obţineţi înainte de plecare, prin urmare și contractul de muncă trebuie să-l încheiați până atunci.

Dacă intenționați să plecați la muncă într-o țară membră a spațiului Schengen în calitate de cetățean UE nu aveți nevoie de viză de lucru, dar e posibil să aveți nevoie de permis de muncă care, de asemenea, se obține în baza contractului de muncă. Însă chiar şi în cazul în care nu aveți nevoie nici de viză, nici de permis de muncă, este necesar să dețineți un contract de muncă, acesta fiind actul care vă asigură plecarea și munca legală.

În contractul de muncă se stipulează atât drepturile și obligațiile dumneavoastră în calitate de angajat, cât și drepturile și obligațiile angajatorului. Tot în acest act trebuie să fie menționate condițiile de lucru: câte ore veți lucra, când veți avea concediu, graficul de muncă și salariul pe care îl veți avea.

Este important să aveți din timp contractul, înainte să-l semnați, ca să puteți să-l verificați la un jurist pentru a vă asigura că este un document ce corespunde prevederilor legale. Contractul de muncă trebuie să conțină clauze în limba nativă sau în una din limbile străine pe care le cunoașteți. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci asigurați-vă că, înainte de a-l semna, a fost tradus corect de un traducător.

Puține persoane cunosc însă că înainte de plecare, contractul de muncă este recomandat să fie înregistrat la Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă. De ce ar trebui să faceți acest lucru? Imaginați-vă că angajatorul refuză să vă achite salariul. Ce veți face? În acest caz, dacă aveți înregistrat contractul la Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă şi vă adresaţi după ajutor, reprezentanții acesteia în colaborare cu autoritățile competente din Republica Moldova și din țara în care vă aflați, pot interveni în vederea soluționării problemelor pe care le aveți. Aici este important de specificat că autoritățile din Republica Moldova și autoritățile străine nu vor putea interveni în apărarea drepturilor dumneavoastră dacă încălcați prevederile contractuale sau legislația țării gazdă.

Aici se încheie ciclul articolelor destinate plecării sigure la muncă peste hotare. Sperăm că informația pe care ați aflat-o sau ați consolidat-o să vă fie de folos. Dacă intenționați să plecați la muncă peste hotare, luați această decizie chibzuit și faceți tot posibilul pentru ca să minimalizați riscurile.

Pentru mai multe detalii contactați-ne gratuit și confidențial la Linia Fierbinte 0 800 77777.