242017Mar
Realitatea din spatele anunţurilor de angajare (partea a II – a)

Realitatea din spatele anunţurilor de angajare (partea a II – a)

facebookgoogle_pluspinterestlinkedinmail

Odată ce aţi reflectat deja la prima parte a subiectului enunţat, este momentul să aflaţi alte informaţii utile despre cum să citiţi printre rândurile anunţurilor de angajare.

Trebuie să fiţi atenţi atunci când analizaţi un anunţ de angajare mai ales la cine a plasat anunţul în cauză. Locurile de muncă peste hotare pot fi oferite de agenţiile intermediare sau de către o persoană fizică. Atunci când oferta este propusă de o agenţie intermediară, atunci agenţia în cauză neapărat trebuie să indice o adresă la care se află sediul lor, unde puteţi să vă apropiaţi pentru ca să adresaţi toate întrebările pe care le aveţi.

Dar cum rămâne cu agenţiile care oferă doar un număr de telefon sau o adresă de e-mail, sau skype? Dacă comunicarea dumneavoastră cu reprezentanţii agenţiei este doar virtuală, cum veţi semna contractul cu agenţia în cauză? Cam dificil de răspuns, însă contractul de prestare a serviciilor este necesar pentru siguranţa dumneavoastră. În el trebuie să fie stipulate neapărat îndatoririle agenţiei intermediare şi anume obligaţia de a vă asigura un loc de muncă şi condiţiile în care se va desfăşura această acţiune. Enunţuri precum: „Agenţia oferă servicii de mediere în găsirea unui loc de muncă” oferă şanse de eschivare. Astfel, fiţi atenţi, înainte de a semna contractul cu agenţia intermediară, inclusiv ce servicii urmează să ofere aceasta.

De asemenea, contactul direct cu reprezentanţii agenţiei vă oferă posibilitatea de a verifica legalitatea activităţii agenţiei intermediare. Adică puteţi face cunoştinţă cu contractul de colaborare dintre agenţia intermediară şi angajatorul de peste hotare. Inclusiv aveţi posibilitatea de a verifica licenţa de activitate a agenţiei în cauză.

Atunci când oferta de muncă este propusă de către o persoană fizică, de asemenea, este necesară o întrevedere individuală. La această întâlnire dumneavoastră puteţi solicita de la persoana în cauză documentul care demonstrează să persoana respectivă este împuternicită de către angajator să ofere locuri de muncă.

Conform art. 21, alin. (2),  pct. d) al Legii nr. 180 cu privire la migraţia de muncă, agenţiile private sunt obligate „să acorde gratuit solicitanţilor unui loc de muncă în străinătate informaţia completă şi veridică privind posibilitatea de angajare în străinătate, condiţiile contractului individual de muncă, condiţiile climaterice şi de trai, cultura ţării de destinaţie”. Astfel, când vi se cere să achitaţi o anumită plată fiţi atenţi pentru ce servicii achitaţi suma de bani. Nu uitaţi că orice sumă pe care o achitaţi în folosul agenţiei intermediare trebuie să fie însoţită de un bon de plată sau de o factură care să ateste plata efectuată.

În a treia parte a articolului veţi afla informaţii utile despre contractul de muncă cu angajatorul din străinătate şi beneficiile acestui document.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne gratuit la Linia Fierbinte – 0 800 77777.