142017Mar
Realitatea din spatele anunțurilor de angajare (parte I)

Realitatea din spatele anunțurilor de angajare (parte I)

facebookgoogle_pluspinterestlinkedinmail

Decizia de a pleca la muncă peste hotare nu este ușor de luat. Motivele pot fi diverse, dar de cele mai dese ori se referă la remunerarea insuficientă sau lipsa locurilor de muncă în țară. Odată ce v-ați hotărât să plecați, primul pas ar fi găsirea unui loc de muncă potrivit pentru dumneavoastră. Prin intermediul internetului puteți găsi un șir de oferte de muncă plasate de agenții particulare sau de la persoane fizice. Aceste oferte conţin informaţii succinte despre ce muncă va trebui să prestați, explică vag condițiile de bază și datele de contact.

”Deținerea unei cetățenii europene” este una dintre cele mai des întâlnite condiții ale ofertelor de muncă. Multe persoane cred că dacă dețin cetățenia unui stat membru al Uniunii Europene pot lucra fără impedimente într-o țară europeană. Această convingere este eronată. Chiar dacă dețineți cetățenia unui stat membru al Uniunii Europene, oricum trebuie să aveți un contract de muncă cu angajatorul din țara în care intenționați să plecați. Acest contract trebuie să-l aveți înainte de plecare pentru a-l putea verifica la un jurist. De asemenea, pentru a lucra în unele țări, este nevoie de permis de muncă. Aici trebuie să fiți atenți. Având cetățenia unui stat membru al UE, acesta trebuie să fie și membru al spațiului Schengen, deoarece puteți activa în baza contractului de muncă doar în țările care sunt membre ale Acordului Schengen. Pentru celelalte state este necesară viza de lucru. Aceasta se obține la Ambasadă sau la Serviciul Consular al țării respective care deservește cetățenii Republicii Moldova.

Totodată, este necesar de făcut și precizarea cu privire la pașapoartele biometrice. Acest act vă permite să călătoriți fără viză în țările care au abolit regimul de vize pentru Republica Moldova. Călătoria presupune vizitarea anumitor țări, plecarea în vizită la rude sau prieteni, dar în nici un caz călătoria nu vă oferă dreptul să lucrați pe teritoriul statului respectiv. Dacă hotărâți să vă angajați peste hotare având doar pașaport biometric, fără a avea o viză de lucru, atunci încălcați legislația țării gazdă, riscând, ca la primul control de rutină să fiți identificat, reținut și deportat.

Cu toate acestea, unele persoane consideră că au găsit o modalitate de a ocoli legea. Deoarece obținerea vizei de lucru este o procedură care necesită existența unor condiții stricte, mulți își încearcă norocul cu viza turistică. La acest „vicleșug” cel mai des apelează persoanele care doresc să plece la muncă într-o țară care nu este membră a acordului Schengen. Ce trebuie să ştiţi, însă, este că nici viza turistică nu oferă dreptul la muncă, de aceea și persoanele care pleacă la lucru cu o astfel de viză, de asemenea,  încalcă legislația țării gazdă.

O altă expresie care o puteți găsi în anunțurile de angajare este ”nu este necesar să cunoașteți limba”. Doar imaginați-vă că ați ajuns într-o situație dificilă și aveți nevoie de ajutor. Cum puteți cere ajutor dacă nu vă puteți exprima? Răspunsul este: nicicum. De aceea, înainte de a pleca într-o altă țară, dacă nu cunoașteți limba, cel puțin procurați un ghid de conversații. În astfel de ghiduri găsiți traducerea expresiilor uzuale, cum ar fi ”Cum ajung la această adresă?” sau ”Unde se află stația de autobuze?”, care vă pot fi de folos atât în situațiile cotidiene, cât și în circumstanțele mai dificile.

Alte informații utile despre cum să citiți printre rândurile anunțurilor de angajare le veți putea afla în următorul articol.

Pentru mai multe detalii contactați-ne gratuit la Linia Fierbinte 0 800 77777.