252016Aug
Plecăm în călătorie asiguraţi!

Plecăm în călătorie asiguraţi!

facebookgoogle_pluspinterestlinkedinmail

În ultima vreme, majoritatea dintre noi alegem să ne petrecem vacanța peste hotarele țării. Deseori, din dorinţa de a economisi bani, ne avântăm într-o călătorie, fără a apela la agenții specializate de turism, în mod individual rezervându-ne biletele de călătorie, găsind ofertele de cazare și schițându-ne itinerarul de călătorie. Adesea, însă, atunci când ne planificăm vacanţa, uităm sau ignorăm importanţa deținerii unei asigurări medicale, considerând că nouă nimic nu ni se poate întâmpla, că nu ne vom îmbolnăvi, deşi nu avem vreo garanție că, aflaţi peste hotare, nu va apărea brusc o durere de dinți, o fractură sau o simplă răceală, care pot avea ulterior consecințe grave. În aceste situaţii vom fi nevoiţi să achităm sume enorme pentru serviciile medicale (şi asta dacă dispunem de surse materiale necesare!).

Pentru a evita asemenea situații neplăcute, înainte de a pleca peste hotare, indiferent de scopul şi durata plecării, este binevenit să obținem o asigurare medicală, care poate fi de mai multe tipuri, dar orice asigurare include în „pachetul minim”:

  • diagnosticarea medicală în situaţii de urgenţă;
  • tratamentul medical ambulatoriu;
  • medicamentele și materialele auxiliare care se află pe o prescripție medicală;
  • transportul de urgență cu ambulanța.

Adiţional, la pachetul de bază, pot fi incluse şi opţiuni suplimentare în dependenţă de necesităţile şi solicitările beneficiarului.

Atunci când îți faci asigurarea medicală, informează-te ce servicii include poliţa de asigurare pe care o faci, modalitatea de compensare a cheltuielilor în cazul unei boli sau traume, modalitatea de anunţare a companiei privind survenirea cazului asigurat şi ai grijă să înțelegi care este suma asigurată. În mod normal, ar trebui să fie suficientă pentru a acoperi cheltuielile medicale suportate de tine în țara în care mergi. De asemenea, verifică şi corectitudinea îndeplinirii poliţei de asigurare: asigură-te să fie scris corect numele, prenumele, data naşterii şi seria paşaportului, perioada valabilităţii poliţei, precum şi să fie indicată ţara pentru care este întocmită poliţa.

De asigurarea medicală pot beneficia persoanele cu vârsta cuprinsă între o lună și 100 de ani, iar perioada de asigurare poate fi de la o zi până la un an. Plata de asigurare se calculează în dependență de:

  • destinație;
  • suma asigurată;
  • perioada aflării peste hotare;
  • vârsta asiguratului;
  • nivelul de acoperire (serviciile medicale incluse);
  • compania de asigurare.

Aflându-te peste hotare, poliţa de asigurare trebuie să fie mereu cu tine, iar dacă s-a întâmplat un accident sau a survenit o boală, ia imediat legătura cu compania de asistenţă sau cu asigurătorul. Informează-i unde te afli, ce s-a întâmplat, numele tău, numărul poliţei de asigurare, compania la care ești asigurat și lasă un număr de telefon la care poţi fi contactat.

Orice acţiuni şi cheltuieli trebuie coordonate cu reprezentanţii companiei de asistenţă sau a companiei de asigurare. În caz contrar există probabilitatea apariţiei problemelor în ceea ce priveşte compensarea cheltuielilor pe care le-ai făcut. Când pleci peste hotare, e necesar să ai cu tine până la 400 euro pentru achitarea cheltuielilor medicale minore.

Important! Solicită medicului să-ţi elibereze concluzia medicală în care trebuie să fie indicate: numele tău, a medicului, data adresării după ajutorul medical, indicaţiile medicului –  ce tratament, ce medicamente ţi-au fost prescrise etc.

Pentru a avea o călătorie plăcută alături de cei dragi, vă recomandăm să țineți cont de necesitatea procurării asigurării medicale.

Neglijarea unor detalii privind plecarea peste hotare pot avea consecinţe grave.

De aceea, înainte de a pleca, pentru mai multe detalii contactați-ne gratuit
la Linia Fierbinte 0800 77777 şi informaţi-vă despre toate condiţiile
unei călătorii în siguranţă!