162015Ian
Linia Fierbinte – cine poate apela?

Linia Fierbinte – cine poate apela?

facebookgoogle_pluspinterestlinkedinmail

Am scris de mai multe ori despre activitatea Liniei Fierbinte a Centrului Internaţional  „La Strada”, scopul căreia este prevenirea traficului de fiinţe umane prin consultarea cetăţenilor referitor la procedura angajării peste hotare, călătorii, studii peste hotare sau căsătorie cu un străin. Deoarece cititorii doresc să afle cât mai multe despre cine şi cum  poate suna la Linia Fierbinte, prezentăm mai jos câteva situaţii.

 Situaţia I. Persoana vrea să plece la lucru peste hotare, dar nu are nici o ofertă. De multe ori în această situaţie ea nu are preferinţe faţă de o ţară oarecare.

Ce poate afla la Linia Fierbinte?

Care este procedura de căutare a unui contract de muncă, informaţie despre procedura legală de plecare la muncă, care sunt documentele necesare pentru plecare, alte sfaturi utile.

 Situatia II. Persoana are o oferta concretă. În această situaţie persoana cunoaşte ţara în care doreşte să  plece şi locul de muncă la care va fi angajată.

Ce poate afla la Linia Fierbinte ?

Cum poate verifica oferta, cum poate verifica contractul de muncă (dacă acestea nu sunt eventual false), câteva sfaturi utile.

 Situaţia III. Persoana vrea să plece la studii peste hotare , cu sau fără ofertă.

Ce poate afla la Linia Fierbinte ?

Care sunt actele necesare, cum să verifice oferta, unde să se adreseze pentru a legaliza actele, cum poate afla despre alte oferte existente, mia multe sfaturi utile.

 Situaţia IV. Persoana vrea să plece peste hotare în scop de turism.

Ce poate afla la Linia Fierbinte?

Cum să verifice activitatea firmelor turistice, care este procedura de plecare, ce acte sunt necesare, care sunt obligaţiile firmei turistice, alte sfaturi utile.