192016Apr
Emigrare în SUA

Emigrare în SUA

facebookgoogle_pluspinterestlinkedinmail

SUA e unul din cele mai dezvoltate state ale lumii, fiind considerată a fi una din cele câteva supraputeri mondiale. Mulți aspiră să locuiască în SUA, fiecare având motivele proprii și fiind atrași de valori diferite. Statele Unite ale Americii se asociază cu un nivel de trai înalt, cu o democraţie avansată, cu o societate multinaţională. Aceşti factori sunt decisivi pentru persoanele, care doresc să emigreze în SUA.  

Pentru a primi o viză de reşedinţă permanentă în SUA există câteva posibilităţi.

 1. Legea de imigrare a SUA permite emigrarea rudelor de gradul întâi a cetăţenilor SUA (soţi, părinţi, copii).
 2. Persoanelor care intră pe teritoriul SUA pentru a se căsători cu un cetăţean al SUA li se oferă viză de logodnă.
 3. Programul anual Green Card pune la dispoziţie vize de reşedinţă permanentă.

Green Card sau Cartea Verde – aşa numitul document american Permanent Resident Card – este documentul ce confirmă statutul rezidentului legal al SUA cu dreptul la şedere permanentă, angajare în câmpul muncii, educaţie, intrare şi ieşire liberă din SUA.

Doritorii de a participa la programul Green Card trebuie să completeze formularul şi să aştepte rezultatele. Selecţia potenţialilor posesori de Green Card se efectuează de către Departamentul de Stat al SUA în baza unei loterii computerizate.

Participarea în cadrul  acestui  program necesită cerinţe simple, dar stricte de calificare.

 • Înregistrarea pentru diversity lottery viza începe în fiecare an pe 1 octombrie şi se încheie pe 2 noiembrie a anului curent.
 • Aplicantul trebuie să fie nativ al unei ţări menţionate în lista ţărilor care se califică (cetăţenii Republicii Moldova pot aplica).
 •  Aplicantul trebuie să aibă cel puţin diploma de bacalaureat sau doi ani de experienţă de lucru.
 • Departamentul de Stat al SUA acceptă numai formularele completate integral şi transmise în formă electronică, scrisorile tipărite pe hârtie nu se acceptă (varianta electronică poate fi găsită pe site-ul oficial al Ambasadei SUA).
 • Se acceptă numai o singură înregistrare de la un aplicant.
 • Aplicanţii selectaţi vor fi anunţaţi prin poştă în perioada mai – iulie a anului următor înregistrării şi vor primi instrucţiunile ulterioare, inclusiv informații privind stabilirea datei interviului la Ambasada SUA pentru primirea vizei de imigrare (interviurile se programează începând cu data de 1 octombrie a anului curent, atunci cînd începe noul an fiscal în SUA), trecerea comisiei medicale (înainte de interviul la Ambasadă, dar nu mai devreme de 30 de zile).
 • Ulterior candidații selectați trebuie să urmeze un interviu cu ambasadorul SUA, să primească viza de imigrare pentru intrarea în SUA și să-și planifice zborul în SUA (care poate fi imediat după obţinerea vizei, dar nu mai târziu de 6 luni), iar odată ajunși acolo să treacă şi serviciul de imigrare în aeroport.
 • Documentul de reşedinţă permanentă – Permanent Resident Green Card – va fi expediat prin poştă în 1- 6 luni, în funcţie de statul în care emigrantul s-a stabilit cu traiul.

Nu se percepe nici o taxă pentru aplicarea la programul anual de emigrare Green Card.

Guvernul SUA nu angajează persoane care să intermedieze acest program. Orice persoană care oferă servicii de intermediere la depunerea cererilor, face acest lucru fără autorizarea Guvernului SUA.

Pentru mai multe informaţii privind procedura şi condiţiile de emigrare în SUA
în cadrul programului Green Card,

sună la Linia Fierbinte 080077777.

Vei beneficia de consultaţie individuală profesională, confidenţialitate şi anonimat!