92017Aug
Dacă vrei să emigrezi în Australia

Dacă vrei să emigrezi în Australia

facebookgoogle_pluspinterestlinkedinmail

Trăim într-o societate în care fiecare dintre noi se află într-o goană permanentă după satisfacerea pe plan financiar și personal. Astfel, tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova decid să plece în afara țării, unde sunt remunerați mult mai bine pentru munca depusă.

În ultimii ani cele mai multe oferte de muncă peste hotare au ca destinați țările europene, însă, mai nou, intermediarii au început să propună locuri de muncă și în țări mai îndepărtate. În articolul precedent am vorbit despre specificul emigrării în scop de muncă în Canada, în timp ce în acest articol vom analiza câteva aspecte ale emigrării în scop de muncă în Australia.

În tot mai multe propuneri care le găsim cu privire la angajarea peste hotare ca țară gazdă se regăsește Australia. Acest fapt se poate datora procedurii simplificate de obținere a vizei, în funcție de criteriile pe care le întruniți. Însă, faptul că puteți obține mai ușor viza, nu înseamnă că vă veți găsi mai ușor un loc de muncă.

Ceea ce trebuie să cunoașteți neapărat pentru angajarea în Australia este că profesia/ meseria pe care o dețineți trebuie să fie mai rar întâlnită printre băștinași. Adică profesiile care sunt reprezentate în număr mare de cetățenii Australiei, reduc considerabil șansele dvs. de angajare. Politica statului, în ceea ce privește locurile de muncă, este una protectivă și prioritate o dețin cetățenii lor.

În schimb, dacă profesia/ meseria este mai puțin răspândită printre localnici, iar destinația este mai puțin atrăgătoare din punct de vedere economic, atunci șansele de angajare sunt mai mari și chiar puteți beneficia de unele facilități. Ca să vă fie mai ușor să vă orientați, profesia/ meseria dvs. trebuie să se regăsească în Lista Ocupațiilor din Australia – Skilled Ocupations List (SOL). Doar specialitățile ce se regăsesc în această listă, sunt accesibile pentru imigranți.

Un alt aspect destul de important de care trebuie să țineți cont dacă doriți să vă angajați în Australia este că nu este necesar să aveți doar experiență de muncă, dar trebuie să obțineți echivalarea calificării profesionale de către Consiliul Australian de Evaluare.

De asemenea, ca și pentru alte state, pentru emigrarea în Australia sunt valabile condițiile de bază:

  • să vă informați de ce acte suplimentare aveți nevoie;
  • să cunoașteți limba cel puțin la nivel elementar;
  • să cunoașteți tradițiile și legislația statului de destinație (Australia);
  • să vă informați despre condițiile de trai, prețuri, beneficii pe care le puteți accesa, cât și despre existența sau nu a diasporei.

Pe lângă acestea, regula de aur rămâne a fi: informați-vă! Despre plecarea în Australia puteți afla mai multe accesând paginile web destinate emigrării în Australia, iar pentru mai multe întrebări puteți contacta telefonic sau prin e-mail Ambasada Australiei la Moscova.

Mai multe detalii despre angajarea la muncă peste hotare le puteţi afla citind articolele anterioare sau apelând Linia Fierbinte – 0 800 77777.