112014Iun
CONSULTANTUL TĂU – Linia Fierbinte 0 800 77777

CONSULTANTUL TĂU – Linia Fierbinte 0 800 77777

facebookgoogle_pluspinterestlinkedinmail

bagajeFoarte mulţi cetăţeni moldoveni lucrează la negru peste hotare. Conform mia multor sondaje, peste jumătate din cei rămaşi în acasă, dacă ar avea o şansă de plecare, şi-ar face bagajele în două zile.

O şansă ? Cine sunt cei care oferă astfel de şanse, ce competenţe au ei de a presta asemenea servicii, în ce măsură trebuie să avem încredere în ei? Acestea şi multe alte întrebări trebuie să vă să vă pună în gardă din momentul ce am luat decizia să plecăm peste hotare, indiferent de scopul plecării. Este un pas important, care reclamă multă chibzuinţă. Neinformarea sau neglijarea unor detalii privind plecarea peste hotare pot avea consecinţe grave. O persoană bine informată este stăpână pe orice situaţie, se simte puternică în situaţii dificile, această putere îi conferă siguranţă şi hotărâre în acţiuni. Trebuie doar să cunoaştem când şi unde putem afla cât mai multe informaţii privind plecarea peste hotare.

Consultanţii de la Linia Fierbinte 0 800 77777 a Centrului Internaţional pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Femeii „La Strada” vă oferă informaţie privind procedura, condiţiile şi posibilităţile de plecarea în siguranţă peste hotare la lucru, studii, turism, căsătorie sau în alte scopuri, privind regimul visa (procedura şi documentele generale necesare pentru obţinerea vizei, tipurile de viză pentru diferite ţări), precum sfaturi, recomandări pentru recunoaşterea situaţiilor dubioase. În cazul în care cineva vă propune lucru peste hotare, sunaţi la Linia Fierbinte şi analizaţi oferta împreună cu consultanţii. Dacă nu aveţi nici o ofertă, interesaţi-vă ce posibilităţi de plecare legală există.

Zilnic la Linia Fierbinte vin apeluri din întreaga republică. Din septembrie 2001 şi până în prezent (31 mai 2014) au beneficiat de consultaţie telefonică circa 33.000 de apelanţi atât din republică, cât şi de peste hotarele ei.

Cele mai dese întrebări:
Cum am putea pleca la lucru peste hotare, ce posibilităţi există?
Cum trebuie să analizăm ofertele ca să nu fim amăgiţi?
Unde am putea verifica dacă firma ”X” are licenţă?
Care sunt instituţiile competente în verificarea activităţii firmelor?
Ce posibilităţi au tinerii din republică să facă studii peste hotare?
Care este procedura de plecare, ce acte sunt necesare?
Care sunt riscurile plecării ilegale la muncă peste hotare?
Care este regimul de obţinere a vizei?
Ce tipurile de viză există şi în ce condiţii pot fi solicitate?
Care este procedura de obţinere a vizei şi de ce documente este nevoie?

O altă categorie de beneficiari au solicitat informaţie şi asistenţă pentru rudele care se află în captivitate, sunt exploatate peste hotare sau pentru persoanele care s-au reîntors acasă (au fost repatriate) şi au nevoie de ajutor.

Înainte de a pleca peste hotare, informaţi-vă, indiferent care este scopul plecării. Dacă vreţi să fiţi în siguranţă, nu riscaţi! Telefonând la Linia Fierbinte 0 800 77777, puteţi obţine o consultaţie gratuită şi confidenţială, puteţi beneficia de multe sfaturi utilă, puteţi evita riscul de a pierde o sumă de bani sau de a nimeri într-o situaţie de dificultate severă.

 0 800 77777

- apel gratuit
- de la 8:00 la 20:00
- consultaţie individuală
- confidenţialitate şi anonimat