Close

Dacă vrei să emigrezi în Australia

Etichete aplicate

Tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova decid să plece peste hotarele țării, unde se presupune că sunt remunerați mai bine pentru munca depusă.

În ultimii ani, cele mai multe oferte de muncă peste hotare au ca destinați țările europene, însă, mai nou, intermediarii au început să propună locuri de muncă și în țări mai îndepărtate. În articolul precedent am vorbit despre specificul emigrării în scop de muncă în Canada, în timp ce în acest articol vom analiza câteva aspecte ale emigrării în scop de muncă în Australia.


Australia e tot mai populară ca țară-gazdă cu oferte de angajare destul de atrăgătoare. Acest fapt se datorează și procedurii simplificate de obținere a vizei, în funcție de criteriile pe care le întrunește emigrantul. Însă faptul că puteți obține mai ușor viza nu înseamnă că vă veți găsi mai ușor un loc de muncă.

Ceea ce trebuie să cunoașteți neapărat despre angajarea în Australia este că profesia/ meseria dumneavoastră ar trebui să fie mai rar întâlnită printre băștinași. Adică profesiile mai populare în rândurile cetățenilor australieni reduc considerabil șansele dumneavoastră de angajare. Politica statului în ceea ce privește locurile de muncă este una protectoare și acordă prioritate propriilor cetățeni.

Și invers, meseriile mai puțin răspândite printre localnici și destinațiile mai puțin atrăgătoare din punct de vedere economic cresc șansele de angajare pentru cetățenii străini și chiar dreptul la anumite facilități. Ca să vă fie mai ușor să vă orientați – profesia/ meseria dumneavoastră trebuie să se regăsească în Lista Ocupațiilor din Australia – Skilled Ocupations List (SOL). Doar specialitățile ce se regăsesc în această listă, sunt accesibile pentru imigranți.

Un alt aspect destul de important de care trebuie să țineți cont: nu este suficient să aveți doar experiență de muncă, dar trebuie să obțineți echivalarea calificării profesionale de către Consiliul Australian de Evaluare.

De asemenea, ca și pentru alte state, pentru emigrarea în Australia sunt valabile condițiile de bază:

  • să vă informați de ce acte suplimentare aveți nevoie;
  • să cunoașteți limba cel puțin la nivel elementar;
  • să cunoașteți tradițiile și legislația statului;
  • să vă informați despre condițiile de trai, prețuri, beneficii de care puteți dispune, detalii despre diasporă.

Regula de aur rămâne a fi: informați-vă! Despre plecarea în Australia puteți afla mai multe accesând paginile web destinate emigrării în Australia, iar pentru mai multe întrebări puteți contacta telefonic sau prin e-mail Ambasada Australiei în Moscova.

Mai multe detalii despre angajarea la muncă peste hotare le puteţi afla citind articolele anterioare sau apelând Linia Fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic – 0 800 77777, zilnic între orele 8.00 și 20.00.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on odnoklassniki
OK

Sună la linia fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic

(apel gratuit în RM)​

(pentru apeluri de peste hotare)​