Close

Alo, Linia Fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic?

Etichete aplicate

Am scris de mai multe ori despre activitatea Liniei Fierbinți pentru migrație sigură și anti-trafic a Centrului Internaţional  „La Strada” și despre scopul ei principal. Acest serviciu există pentru a preveni traficului de fiinţe umane prin informarea cetăţenilor despre procedura angajării peste hotare, despre călătorii, studii peste hotare sau căsătorie cu un străin.

Deoarece cititorii doresc să afle cât mai multe despre cine şi cum  poate suna la Linia Fierbinte, prezentăm mai jos câteva situaţii concrete pe care le gestionează aceasta:

Situaţia I. Vreți să plecați la lucru peste hotare, dar nu aveți nicio ofertă. Și nici nu aveți anumite preferințe, dar ați vrea să aflați despre cum să găsiți un loc de muncă legal și cum să nu ajungeți să fiți înșelați.

Ce puteți afla la Linia Fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic?

Care este procedura de căutare a unui contract de muncă, informaţie despre procedura legală de plecare la muncă, care sunt documentele necesare pentru plecare, alte sfaturi utile.

Situatia II. Aveți o oferta concretă, cunoaşteți ţara în care doriți să  plecați şi locul de muncă la care veți angajat/angajată.

Ce putețiafla la Linia Fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic ?

Cum puteți verifica oferta, cum puteți verifica contractul de muncă și licența companiei intermediare (dacă aceasta e valabilă și corespunde cerințelor contractului care vi se propune), alte sfaturi utile.

Situaţia III. Persoana vrea să plece la studii peste hotare , cu sau fără ofertă.

Ce poate afla la Linia Fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic ?

Care sunt actele necesare, cum să verifice oferta, unde să se adreseze pentru a legaliza actele, cum poate afla despre alte oferte existente, mai multe sfaturi utile.

Situaţia IV. Persoana vrea să plece peste hotare în scop de turism.

Ce poate afla la Linia Fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic ?

Cum să verifice activitatea firmelor turistice, care este procedura de plecare, ce acte sunt necesare, care sunt obligaţiile firmei turistice, alte sfaturi utile.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on odnoklassniki
OK

Sună la linia fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic

(apel gratuit în RM)​

(pentru apeluri de peste hotare)​